haberler

Üniversitemiz EAIE 2023 Rotterdam Avrupa Uluslararası Eğitim Birliği Fuarı'nda Yer Aldı

Üniversitemiz, Avrupa Uluslararası Eğitim Birliği (EAIE) tarafından Hollanda’nın Rotterdam şehrinde gerçekleştirilen Yükseköğretim Fuarı’nda yerini aldı

Üniversitemiz, Avrupa Uluslararası Eğitim Birliği (EAIE) tarafından her yıl farklı bir Avrupa kentinde düzenlenen ve bu yıl da 26-29 Eylül 2023 tarihleri arasında Hollanda’nın Rotterdam şehrinde gerçekleştirilen Yükseköğretim Fuarı’na katıldı. 240’ı aşkın üniversitenin yer aldığı fuarda üniversitemizi; Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI başkanlığında, Dış İlişkilerden Sorumlu Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Halil İbrahim OKUMUŞ, Dış İlişkiler Genel Koordinatörü Prof. Dr. Ercan KÖSE ve Değişim Programları Koordinatörlüğünden Öğr. Gör. Çiğdem HÜSEM’den oluşan heyet temsil etti.

‘Bilimin Olduğu Her Noktadayız’

Yenilikçi fikirler ve iyi uygulamaların yaygınlaştırılması yoluyla uluslararasılaşmaya yön verecek bir ekosistem tesis etmeyi hedefleyen fuara ilişkin bilgi veren Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI, “68 yıllık köklü bir geçmişe sahip olan üniversitemiz, ‘Dünya Üniversitesi’ olma yolunda emin adımlarla ilerleyişini sürdürüyor. Üniversitemiz, şehrinden, öğrencisinden, tüm paydaşlarından almış olduğu güç ve destekle şimdiye kadar olduğu gibi bilimin temsil edildiği her noktada olacaktır. Bu kapsamda, dünyanın farklı yerlerinde düzenlenen bilimsel etkinlik ve organizasyonlara katılıyor; yeni anlaşmaların ve hedeflerimizin gerçekleşmesini kolaylaştıracak görüşmeler yapıyoruz” dedi.

İş Birliklerinin Gelişimi Öncelendi

Ayrıca uluslararası eğitim temalı konferans ve fuar etkinlikleri kapsamında, Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI ve Dış İlişkilerden Sorumlu Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Halil İbrahim OKUMUŞ, üniversitemizin mevcut ortaklarına ait stantları ziyaret ederek yükseköğretimde uluslararası iş birliğinin gelişimi, yeni ortaklıkların kurulması ve halihazırdaki iş birliğini daha ileri bir noktaya taşıyabilmek adına üniversitemizin bu yöndeki motivasyonu ve potansiyeli hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI, yerelden genele küreselleşen Karadeniz Teknik Üniversitesi ile ilgili fuar boyunca yapılan görüşmelerin oldukça verimli geçtiğini belirtti.  


03 Ekim 2023